És ha a görög zene mellett kiváló görög ízekre is vágyik...

Tagjaink

ANDREAS LEHOUDIS

Hangszerei: buzuki, gitár, dzurato, baglama, lauto és ének.
Budapest kertvárosában nőttem fel. Édesapám kitűnő énekes volt, otthonunkban mindig görög zene szólt. Középiskolás éveim alatt rockzenekart alapítottam, ahol basszusgitároztam egészen addig, míg el nem jutottam Görögországba, ahol életre szólóan beleszerettem a görög népzenébe. Ott és akkor megvásároltam életem első buzukiját. Beiratkoztam a Postás Zeneiskola jazz-gitár tanszakára és buzuki órákat vettem egy idősebb görög embertől, aki megtanított az alapokra. Az érettségit követően hamarosan megalapítottuk a Sirtost, ami rengeteg munkát, szervezést és gyakorlást követelt, de cserébe olyan élettel ajándékozott meg, amilyet akartam.
   
    


    

JUHÁSZ KATALIN

Hangszerei: hegedű, baglama és ének.
Budapest belvárosában nőttem fel, és már 5 éves koromban eldőlt, hogy zenész lesz belőlem. A Magyar Rádió Gyermekkórusába és Zeneiskolájába jártam, ahol a közös éneklésről és a hegedűlésről tanultam meg minden megtanulhatót. Restaurátornak készültem, és négy csodás év után, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában érettségiztem. Ezután Dekoratőr diplomát szereztem, és a Pannónia Rajzfilmstúdióban (értelemszerűen), rajzfilmeket rajzoltam. Megalapítottuk a Sirtost, és én ismét zenész lettem! (… de a rajzolást sem hagytam abba, soha! )
   

 

 PALLAI ETELKA

Hangszerei: harmonika, kaval, billentyűsök, gitár és ének.
Kaposvárott születtem és nevelkedtem 10 évig. Budán zenei általánosba jártam, ahol énekeltem és több hangszeren tanultam. A gimnáziumi évek alatt is folytattam hangszeres tanulmányaimat. Zongora, gitár és fuvola tanulmányok után a jazz-zongorát választottam, és az érettségi évében előadóművészi engedélyemet is megszereztem. Alapító tagja voltam a Martenica Tánccsoportnak, akikkel megnyertük az 1983-as Ki Mit Tud? néptánckategóriáját. Bulgáriában néptánc-koreográfusi diplomát szereztem, majd az akkor már nagyon népszerű Sirtos vezetője megkeresett, s én örömmel vágtam neki a görög népzene felfedezésének.
    

 

 BACSKAY ZSUZSA

Hangszerei: basszusgitár, cselló és ének.
Budán nőttem fel és ének-zenei általánosban kezdtem az ismerkedést a klasszikus zenével. Eredeti hangszeremen a gordonkán 12 évig tanultam és a Zeneiskola vonószenekarában is játszottam. Országos versenyeket nyertünk és Európa több nagyvárosában turnéztunk. Az 1983-as Ki Mit Tud? vetélkedő győzetesei lettünk a gimnáziumban alapított Stúdium Dixieland nevű zenekarunkkal. Érettségit követően szüleimmel jártam először Görögországban, ahol magával ragadott a görög zene, az ott élő emberek életvitele és temperamentuma. Ezután kezdtem látogatni a magyarországi görög rendezvényeket, ahol a Sirtos együttessel is megismerkedtem. 1986-ban adódott rá lehetőség, hogy én is a zenekar tagja legyek.
   

 

 


PÁSZTI PÉTER

Hangszerei: ütőshangszerek,- mint touberleki és dauli, gitár és ének.
Gödöllőn születtem és Turán nevelkedtem. Zeneszerető és zeneművelő szüleimnek köszönhetően már apró gyermekkoromban hegedűlni tanultam. Az általános iskola végén kezdtem táncolni, és az érettségit követően a Fáklya együttes táncosaként kezdtem a pályát. Két évvel később a Budapest Táncegyüttes tagja, majd szólistája lettem, és 10 éven át a világ számos országát és színpadát bejártam velük. 1986-ban készítettem koreográfiát a Sirtos Tánccsoportjának és én magam is tagja lettem az Octopus csoportnak. Hat élménydús nyarat töltöttem a zenekarral Kréta szigetén. Muzikalitásom már a kezdetek kezdetén szemet szúrt a zenekarnak, és nem is nyugodtak addig, míg zenészt nem faragtak belőlem. 1992-es hollandiai turnéjukon debütáltam, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk.